Rejsendes bagage · juli 2026
Skal din bagage betale skat, når du rejser ind i Uruguay?
Det er det, det handler om du bærer fysisk Ved indrejse via Carrasco (eller en anden grænseovergang) — ikke vedrørende et onlinekøb. Hvis du spørger, om dit kurerkøb er momspligtigt, er det en anden sag. Se franchise og told ved køb fra udlandet .
Fortæl mig om din rejse
Du betaler 50% af selvrisikoen.
Franchise: US$ 500 — overskud: US$ 150.00, anslået skat (50%): US$ 75.00
Det er ligegyldigt, om du er en tilbagevendende beboer eller en turist: franchisen Den diskriminerer ikke på baggrund af nationalitet eller bopæl..
Hvordan det fungerer i praksis
Det besvarer direkte det oftest stillede spørgsmål: Kan man betale der og tage sine ting med sig?
- Ja, det betales på det tidspunkt. Du deklarerer overskuddet med en Bagagedeklaration og købsfakturaerne punkt for punkt; i Carrasco betaler du med kort Visa (debet eller kredit) eller American Express (kredit).
- Der er ikke behov for en toldsagkyndig. Lov 19.276 undtager eksplicit "rejsendes bagage" fra dette krav - den formelle del er løst.
- Hvis du ikke betalerDe beholder overskuddet, indtil du gør det. Vi kunne ikke finde en primær kilde, der bekræfter en præcis frist for afbrydelse eller auktion – så vi har ikke opdigtet et tal til dig.
- Franchisen bruges én gang om måneden. (Dekret 139/014 art. 9), ikke én gang om året — det er, hvad reglen siger siden 2014, og det ændrede sig ikke med opdateringen i 2019.
Hvis toldmyndighederne anser det for at være kommerciel import
Hvis det på grund af mængde, art eller sort ikke kvalificerer som bagage (se gråzonen ovenfor), er det ikke fordi, du betaler mere end 50 % – det er fordi Hele mekanismen ændrer sig: forlader bagageregimet og går ind i Generel importordning.
- Tariffen er ikke længere en fast sats på 50 %. Den beregnes i henhold til NCM-klassificeringen (MERCOSUR Common Nomenclature) for hvert produkt – den varierer fra produkt til produkt, der er ingen ensartet procentdel.
- Moms tillægges (22% basissats, 10% for visse varer) og erstatter ikke toldsatsen: basissatsen er den toldværdi plus toldOg når en person, der ikke er skatteyder – en person – er involveret, er det beløb stiger med 50% (Afsnit 10 i T.O. 2023, art. 13 litra B).
- Her kræves en toldsagkyndig. Undtagelsen for toldmægler (lov 19.276) gælder specifikt for rejsendes bagage; uden for denne undtagelse skal der udarbejdes og indsendes DUA (enkelt tolddokument).
- Det bliver ikke løst samme dag i Carrasco. Varerne opbevares, indtil toldklaratoren indsender den separate toldangivelse.
- Du kan indtaste som "lejlighedsvis importør" med dit ID-kort, uden et RUT (skatte-ID-nummer) — men med en grænse på 2 DUA om åretDerefter skal du registrere dig med dit RUT (skatte-ID) hos DGI (toldkontoret) som importør. Toldmyndighederne angiver selv: "Personer må kun indsende op til to enkelttolddokumenter (DUA) om året." Dette er gældende officiel praksis, ikke en specifik lov, vi har kunnet identificere. Hvis det er til videresalg, skal du tjekke vejledningen til kommerciel import. .
Hvad de egentlig spørger om
Reglerne, uden mellemled
- Lov 19.276 (toldkodeks), art. 132-133 — angivelse og definition af bagage
- Lov 19.276 (toldkodeks), art. 211 — straffe for smugling
- Dekret 139/014 — MERCOSURs bagageordning, artikel 1 (definition: mængde/art/sort ikke-kommerciel), 3 (varer til erhvervsmæssig aktivitet), 9 (månedlig godtgørelse og anvendelse) og 13 (50 % af overskydende beløb)
- Dekret 43/019 — ændring af MERCOSURs bagageordning (godtgørelse til 500 USD)
- Dekret 376/022, art. 1 — yderligere godtgørelse for toldfri butikker (850 USD)
- gub.uy — procedure "Rejsendes bagage: håndtering af bagagemængde"
- DNA — "General Regime Import – Import DUA": obligatorisk toldmægler og grænse på to DUA'er om året for enkeltpersoner
Bekræftet mod primær kilde den 12. juli 2026. Bemærk: Flere sider på aduanas.gub.uy er fra 2014 og viser stadig det gamle interval efter oprindelsesland (300/500) i stedet for de nuværende faste USD 500 — og en henvisning til "Dekret 49/019" for denne ordning, hvilket er en fejl: dette dekret handler om vejafgiftskompensationer, ikke relateret til told.