Seyahat bagajı · Temmuz 2026
Uruguay'a giriş yaparken bagajınıza vergi ödemeniz gerekiyor mu?
Konu işte bu. fiziksel olarak taşıdığınız Carrasco (veya başka bir sınır kapısı) üzerinden giriş yaparken - çevrimiçi satın alımlarla ilgili değil. Eğer kurye ile yaptığınız satın alımın KDV'ye tabi olup olmadığını soruyorsanız, bu farklı bir konu. Yurtdışından yapılan satın alımlar için franchise ve gümrük kurallarına bakın. .
Bana seyahatinizden bahsedin.
Fazla tutarın %50'sini ödersiniz.
Franchise: US$ 500 — fazlalık: US$ 150.00Tahmini vergi (%50): US$ 75.00
İster eski bir sakin olun ister turist, fark etmez: franchise Uyruk veya ikamet yeri ayrımı yapmaz..
Pratikte nasıl işliyor?
En sık sorulan soruyu doğrudan yanıtlıyor: Orada ödeme yapıp eşyalarınızı yanınızda götürebilir misiniz?
- Evet, ödeme anında yapılır. Fazlalığı şu şekilde beyan edersiniz: Bagaj Beyanı ve satın alma faturaları kalem kalem düzenlenir; Carrasco'da kartla ödeme yaparsınız. Visa (banka veya kredi kartı) veya American Express (kredi kartı).
- Gümrük komisyoncusuna gerek yok. 19.276 sayılı Kanun, "Yolcu bagajını" bu gereklilikten açıkça muaf tutmaktadır; biçimsel kısım çözülmüştür.
- Eğer ödeme yapmazsanızFazlalığı siz bırakana kadar ellerinde tutuyorlar. Tam bir terk veya açık artırma son tarihini doğrulayan birincil bir kaynak bulamadık, bu yüzden sizin için bir rakam uydurmadık.
- Franchise ayda bir kez kullanılır. (139/014 sayılı Kararnamenin 9. maddesi), yılda bir kez değil - kural 2014'ten beri böyle diyor ve 2019 güncellemesiyle de değişmedi.
Gümrük yetkilileri bunu ticari ithalat olarak değerlendirirse
Miktar, nitelik veya çeşitlilik nedeniyle bagaj olarak nitelendirilmiyorsa (yukarıdaki gri alana bakın), %50'den fazla ödeme yapmanız gerekmiyor; sorun şu ki... Tüm mekanizma değişiyor.Bagaj rejiminden çıkar ve giriş yapar. Genel İthalat Rejimi.
- Tarife artık sabit %50 değil. Bu oran, her ürünün NCM (MERCOSUR Ortak Sınıflandırması) sınıflandırmasına göre hesaplanır; ürüne göre değişir, tek bir yüzde oranı yoktur.
- KDV eklenir. (Temel oran %22, bazı kalemler için %10) ve tarifeyi değiştirmez: temel oran şudur: gümrük değeri artı tarifeVe vergi mükellefi olmayan bir kişi, yani bir birey söz konusu olduğunda, bu meblağ şöyledir: %50 artar (2023 T.O.'nun 10. Başlığı, madde 13, bent B).
- Burada bir gümrük müşavirine ihtiyaç duyulmaktadır. Gümrük komisyoncusu muafiyeti (19.276 sayılı Kanun) sadece yolcu bagajları için geçerlidir; bu istisna dışında, DUA'yı (Tek Gümrük Belgesi) hazırlamak ve sunmak için bir gümrük komisyoncusuna ihtiyaç duyulmaktadır.
- Carrasco'da aynı gün içinde çözüme kavuşmadı. Gümrük müşaviri ayrı gümrük beyannamesini verene kadar mallar bekletilir.
- "Ara sıra ithalatçı" olarak giriş yapabilirsiniz. Kimlik kartınızla, RUT (vergi kimlik numarası) olmadan — ancak belirli bir limit dahilinde. yılda 2 DUABundan sonra, ithalatçı olarak RUT (vergi kimlik numarası) ile DGI'ye (Gümrük ofisi) kayıt yaptırmanız gerekiyor. Gümrük idaresi şu açıklamayı yapıyor: "Bireyler yılda en fazla iki adet Tek Gümrük Belgesi (DUA) sunabilir." Bu, tespit edebildiğimiz belirli bir yasa değil, mevcut resmi uygulamadır. Yeniden satış içinse, ticari ithalat kılavuzuna bakın. .
Gerçekte ne soruyorlar?
Kurallar, aracılar olmadan
- 19.276 sayılı Kanun (Gümrük Kanunu), madde 132-133 — bagajın beyanı ve tanımı
- 19.276 sayılı Kanun (Gümrük Kanunu), madde 211 — Kaçakçılığın cezaları
- 139/014 sayılı Kararname — MERCOSUR bagaj rejimi, madde 1 (tanım: miktar/nitelik/çeşit ticari olmayan), 3 (mesleki faaliyet için eşyalar), 9 (aylık ödenek ve kullanım) ve 13 (fazlalık için %50)
- 43/019 sayılı Kararname — MERCOSUR bagaj rejiminde değişiklik (500 ABD dolarına kadar izin)
- 376/022 sayılı Kararname, madde 1 — Ek gümrüksüz alışveriş hakkı (850 ABD Doları)
- gub.uy — prosedür "Yolcu bagajı: bagaj hakkı yönetimi"
- DNA — "Genel Rejim İthalatı – İthalat DUA'sı": zorunlu gümrük komisyoncusu ve bireyler için yılda iki DUA sınırı.
12 Temmuz 2026 tarihinde birincil kaynakla doğrulandı. Not: aduanas.gub.uy sitesinin bazı sayfaları 2014 yılına ait olup, mevcut sabit 500 ABD doları yerine menşe ülkeye göre eski aralığı (300/500) göstermektedir ve bu rejim için "49/019 sayılı Kararname"ye atıfta bulunulmaktadır ki bu bir hatadır: bu kararname gümrükle ilgisi olmayan yol geçiş ücreti tazminatlarıyla ilgilidir.